SSUP ACADEMY – SCHRIJF WORKSHOPS
16129
page-template-default,page,page-id-16129,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

SSUP ACADEMY – SCHRIJF WORKSHOPS

Naast schrijven, vind ik het erg leuk om mijn ervaring en passie voor (persoonlijke) verhalen met jou te delen. Van ‘1 op 1’ schrijfhulp tot inspirerende en creatieve workshops waarbij je voor een dag in de huid van een journalist kruipt: ik nodig je graag uit bij mij aan tafel of schuif ook graag bij jou (en je collega’s) aan. Kijk hieronder voor de verschillende opties.

WORKSHOP VERHALEN VINDEN & VERTELLEN

Ik zie, ik zie wat jij straks ook ziet: heel veel mooie verhalen…

Op zoek naar inspiratie voor originele en creatieve content die je de komende tijd kunt gaan inzetten bij het profileren van jouw merk en business? Barst het in jouw organisatie van de mooie verhalen, maar vind je het lastig om ze op de juiste manier boven tafel te krijgen of ze op een prikkelende manier met de buitenwereld te delen? Schuif dan aan voor een creatieve content class. Een workshop waarbij ik je graag uitdaag om voor een dag in de huid van een journalist of razende reporter te duiken. Om op die manier naar jouw omgeving en jouw business te kijken en te zien welke verhalen er allemaal liggen (waar jij en je collega’s in alles dagelijkse drukte misschien wel aan voorbij gaan).

Aan de hand van creatieve en interactieve oefeningen ga je op deze dag vooral zelf aan de slag en op pad. Op die manier zul je ervaren dat de mooiste verhalen overal en bij iedereen te vinden zijn … als je maar goed kijkt en luisters. Uiteraard heb ik een aantal handige tips voor je en deel ik mijn ervaringen, voorbeelden do’s & dont’s met je.

Wat?
Content class / Workshop van 1 dag

Waar?
‘SSUP studio, rechtstraat 30, Maastricht

Wie?
voor zelfstandige ondernemers, marketing- en communicatiemedewerkers

Wanneer?
Op aanvraag

Kosten?
€365,- p/p voor de hele dag, incl. lunch en persoonlijke feedback op het verhaal waar je na afloop zelf mee aan de slag gaat.

Goed om te weten: het doel van de workshop is dat je terugkeert naar je werkplek vol inspiratie voor nieuwe content ideeën en je met een andere en frisse blik kijkt naar jouw werkomgeving. Om het persoonlijk te houden met voldoende ruimte voor feedback en tijd voor elkaars verhalen, bestaat de groep uit maximaal 6 deelnemers.

WORKSHOP VACATURETEKST SCHRIJVEN

Een vacaturetekst zonder clichés en zonder eindeloze lijst met bullets? Het kan!

Vacatures zijn het meest gebruikte middel in arbeidsmarktcommunicatie.
Ze worden via veel kanalen gedeeld en komen gemiddeld zo’n 7–8 keer online. Tegelijkertijd zijn deze teksten vaak nog veel eenheidsworst, met een zelfde ‘tone of voice’, wollig taalgebruik en veel clichés (Een ‘9 tot 5 mentaliteit’, ‘spin in het web’). Jammer! Zeker in een tijd als deze met een ‘stortvloed’ aan vacatures die vrijwel dagelijks voorbijkomt. Dan is het zaak om juist met je vacaturetekst het verschil te maken, de juiste persoon te prikkelen en tussen de regels door ook nog te laten zien waar je als werkgever voor staat.

Precies die onderdelen komen aan bod in de workshop vacatureteksten schrijven. De workshop zit vol praktische tips: van de juiste voorbereiding voordat je überhaupt begint te schrijven en voorbeelden om zo gericht mogelijk de juiste persoon aan te spreken tot een lijstje met do’s en dont’s (denk aan: wollig taalgebruik, clichés en ellenlange lijstjes met bullets). Handig als je regelmatig te maken hebt met het schrijven van vacatureteksten en op zoek bent naar inspiratie en een manier om het voor jezelf en je collega’s makkelijker en leuker te maken. Op verzoek ontvang je na de workshop eenmalig persoonlijke feedback op de teksten waar jij en je collega’s daarna mee aan de slag gaan.

Voor wie? medewerkers van uitzendbureaus, Medewerkers HR + Marketing en Communicatie en voor jou als je regelmatig te maken hebt met het schrijven van vacatures.
Wanneer? Op aanvraag. De workshop kan ook ‘in company’ op maat geboekt worden.
Waar? SSUP Studio of een locatie naar keuze

Kosten? 235,- p/p incl. persoonlijke feedback op eindopdracht achteraf

1 OP 1 SCHRIJFHULP

Ik kan écht niet schrijven” O jawel hoor, ook jij … als je wilt tenminste…

Ben je zelf regelmatig in de weer met tekst en redactie en wil je graag leren om meer creatiever te schrijven? Schrijf je op dit moment nog niet veel, maar kriebelt het wel om meer te schrijven? Als schrijfhulp deel ik graag 1 op 1 mijn ervaringen, werkwijze en technieken met je. Met behulp van voorbeelden uit mijn eigen portfolio neem ik je mee in mijn aanpak, kijk met een blik van buitenaf naar jouw producties en werk graag samen met je aan een eigen verhaal of redactionele klus.

Hulp bij het schrijven, kan in verschillende vormen. Van een eenmalige korte sessie of hulp bij een specifieke klus tot meer structurele hulp en feedback gedurende een afgesproken periode. Laat me weten, waar je tegenaan loopt, dan kijken we samen naar een passende werkwijze.

Goed om te weten: Het is ook mogelijk om mijn schrijfhulp in te zetten voor een specifiek onderdeel, zoals bijvoorbeeld het afnemen en uitwerken van interviews, blogs of creatieve copy.