Lees-, luister- en kijktips: Daniëlle Schreurs
16188
post-template-default,single,single-post,postid-16188,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Lees-, luister- en kijktips: Daniëlle Schreurs

Omdat je fijne verhalen in boeken, podcasts, docu’s en films vooral niet alleen voor jezelf wilt houden. Precies daarom deel ik ze graag: mijn favoriete Lees, luister- en kijktips. En niet alleen die van mijzelf, maar ook die van mensen uit mijn omgeving van wie ik weet dat ze goede tips hebben. In deze aflevering Daniëlle Schreurs uit Zeist. Daniëlle is trendwatcher en toekomstonderzoeker. Vanuit haar eigen bureau ‘Futuremap‘ focust ze zich op de toekomst van werken, leren en organiseren. Naast dat ze regelmatig met veel kennis en bevlogenheid het podium opklimt om te vertellen over de toekomst, zet ze ook graag haar tanden in toekomstvraagstukken binnen jouw organisatie en wordt ze momenteel regelmatig ingeschakeld als ‘Generatie Z’ expert.

Welk boek ligt er op dit moment op je nachtkastje en waarom is het een aanrader (of niet)?
“Er ligt er niet één, maar een hele stapel. Ik lees altijd van alles door elkaar. Voor werk lees ik momenteel ‘Er is leven na de groei’ van Paul Schenderling. Een absolute aanrader. Hij schrijft over hoe we in Nederland ongelimiteerde economische groei een halt kunnen toeroepen, terwijl welvaart in tact blijft en het welzijn wordt verbetert. Daarnaast heb ik “De jongen op de Berg’ van John Boyne bijna uit. Hij is veruit de beste schrijver die ik ken. Ook dit boek is weer schitterend.”

Ligt er al iets klaar voor als je dit boek uit hebt?
“Tuurlijk! Het volgende boek van John Boyne: ‘De witte veer’ En daarnaast ga het boek ‘Werk; een geschiedenis van de bezige mens -van de oertijd tot heden’ lezen van antropoloog James Suzman.”

Jouw ‘alltime favourite’ waarvan je vindt dat eigenlijk iedereen het zou moeten lezen?
“Haha, dat vraag je aan iemand die niet kan kiezen? Ik vind ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman een inspirerend boek. En ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ van Delia Owens greep me naar de keel; echt prachtig!”

“Hij schrijft over hoe we in Nederland ongelimiteerde economische groei een halt kunnen toeroepen, terwijl welvaart in tact blijft en het welzijn wordt verbetert: een absolute aanrader dus.”

Je favoriete podcast (en het moment om die te luisteren)?
“Dat is ‘Marc-Marie & Aaf vinden iets’. Heerlijk om tijdens treinreizen of hardlopen te luisteren.”

Welke serie ‘bingewatch’ je op dit moment?
“Momenteel even niks. Maar onlangs heb ik wel het vijfde seizoen van The Crown gekeken en kijk ik uit naar het volgende seizoen van Lupin.”

Wat lees je graag voor (waarom)?
“Pluk van de Petteflet van Annie MG Schmidt. Het was als kind al m’n favoriet en ik vind het nog steeds een geweldig boek. Die fantasie en prachtige tekeningen van Fiep Westendorp, daarvan kan ik blijven genieten.”

Kijk hier voor de lees-, luister- en kijktips van Sanne Tummers

[/vc_column][/vc_row]