5 x Tips voor het schrijven van een pakkende vacaturetekst
16311
post-template-default,single,single-post,postid-16311,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

5 x Tips voor het schrijven van een pakkende vacaturetekst

Een vacaturetekst die werkt, die schrijf jij ook. Tenminste als je er even goed voor gaat zitten, de tijd neemt en wegblijft bij clichés en enorme lange verhalen. Met deze tips help ik je alvast op weg.

#1 RESEARCH
Begin pas met schrijven als je heel goed weet wie je zoekt en wat diegene precies gaat doen.
Bereid je goed voor, doe je research. Alleen met een duidelijk beeld van waar het echt om gaat in een functie en wie jouw doelgroep is, leg je de basis voor een sterke vacaturetekst.

#2 DENK IN DOELGROEP
Schrijf je tekst door de ogen van de ideale sollicitant. Salaris, de werksfeer of toch doorgroeimogelijkheden; waarmee ‘trigger’ je de geschikte kandidaat en waar moet je dus sowieso op inzoomen om net die paar goede, bruikbare reacties te krijgen (i.p.v. heel veel onbruikbare)?

#3 GOED BEGIN, HALVE WERK
Zorg voor een goede binnenkomer. Open je vacature met een pakkende intro waarin je antwoord geeft op de vraag: Wat maakt deze vacature bij deze werkgever leuker/interessanter/aantrekkelijker dan een vergelijkbare vacature bij een andere werkgever?

#4 MEER SFEER
Beschrijf ‘hoe’ het is om bij ons te werken i.p.v. wie we zijn.
Geef liever een passende, prikkelende en persoonlijke beschrijving van de werkplek en -sfeer in plaats van heel veel informatie over het bedrijf.

#5 TE VEEL BULLETS = BULLSH!T
Weg met die eindeloze lijst met bullets.
Wil je uitnodigen of afschrikken? Een ellenlange opsomming met bullet is echt ‘Bull’shit. Beperk je toch wat echt nodig is. De rest komt later wel.
Meer tips?

Wil je meer weten over (en oefenen met) het schrijven van pakkende vacatureteksten? Meld je dan aan voor de workshop ‘vacatureteksten schrijven‘. Daarin komen deze en nog veel meer handige tips en voorbeelden voor sterke vacatureteksten komen voorbij.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]